Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Μόνο το 2015 αυτοκτόνησαν 788.000 άνθρωποιΔραματική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των καταθλιπτικών ανθρώπων παγκοσμίως, όπως αποκαλύπτει η νέα έρευνα του Π.Ο.Υ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού για το 2015 οι πάσχοντες από καταθλιπτική διαταραχή έχουν φθάσει στα 300 εκατομμύρια κι αντίστοιχος είναι ο αριθμός των πασχόντων από αγχώδη διαταραχή.
Η κατάθλιψη συγκαταλέγεται από τον ΟΗΕ ως η βασική αιτία για την αναπηρία.
Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της μάστιγας ο ΠΟΥ έχει...

 εκπονήσει την εκστρατεία «Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη» κι έχει αφιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου στην συγκεκριμένη ασθένεια.
Η κατάθλιψη συγκαταλέγεται από τον ΟΗΕ ως η βασική αιτία για την αναπηρία.

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της μάστιγας ο ΠΟΥ έχει εκπονήσει την εκστρατεία «Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη» κι έχει αφιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου στην συγκεκριμένη ασθένεια.

Σκοπός είναι να απελευθερωθεί ο κόσμος και να μιλήσει ανοικτά για το πρόβλημα του, αναζητώντας βοήθεια, καθώς πρόκειται για μία πολύ ύπουλη ασθένεια, εμφανίζοντας παραπλανητικά σημάδια.

Αυτοκτονίες

Μόνον το 2015 εκτιμάται ότι 788.000 άνθρωποι αυτοκτόνησαν. Πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι, που αποπειράθηκαν, χωρίς να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους.
Οι αυτοκτονίες συνιστούν το 1,5% των θανάτων παγκοσμίως, ένα ποσοστό, που τις κατατάσσει στην κορυφή των 20 επικρατέστερων θανάτων για το 2015.

Στις ηλικίες 15-29 αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου για το 2015 σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα ποσοστά αυτοκτονιών ποικίλλουν ανά κάθε περιοχή του Π.Ο.Υ. , ανά φύλο με λιγότερες από 5 γυναίκες ανά 100.000 στις χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων της Ανατολικής Μεσογείου και της Αμερικής και φθάνει στους 20 ανά 100.000 στους άνδρες στις χώρες υψηλών εισοδημάτων, όπως και στις χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος στην Αφρική, στην Ευρώπη και στην Νοτιοανατολική Ασία.
Το 78% των αυτοκτονιών καταγράφονται στις χώρες με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα κατά το 2015.

Ορισμοί

Οι καταθλιπτικές διαταραχές χαρακτηρίζονται από την θλίψη, την απώλεια ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης, αίσθημα ενοχής ή χαμηλής αυτοεκτίμησης, αίσθηση κούρασης και έλλειψη συγκέντρωσης.