Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Σε κυκλοφορία τίθεται η ετήσια έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2017».
Στο πλαίσιο των προβλέψεων που φιλοξενούνται στο συλλεκτικό τεύχος του έγκριτου οικονομικού περιοδικού, γίνεται αναφορά και στην οικονομική κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας εντός του 2017.
Economist: Grexit πριν από το Brexit;
Ωστόσο, η πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας εντός του νέου έτους είναι μάλλον δυσοίωνη, αφού προβλέπεται η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη. 


Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, πως εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Ερευνα – σοκ για την κρίση: Δεν βλέπουν «φως» οι Ελληνες
Η πρόβλεψη των αναλυτών του Economist έλαβε υπόψη την εύθραυστη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει (και αναμένεται να συνεχίσει να λαμβάνει) αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία μακρινή προοπτική, αλλά ακόμη και όταν αυτή επέλθει θα είναι «χλιαρή», σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Economist.

«Έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης, είναι πιθανό ένα Grexit πριν καν «σφραγιστεί» το Brexit», αναφέρεται χαρακτηριστικά.