Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΣΑ και ΟΣΥ για την πυρπόληση των τρόλεϊ



«Καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και προκαλούν ταλαιπωρία και ανησυχία στο κοινό»...


Τις συνεχείς αναίτιες επιθέσεις ακραίας βίας και τους βανδαλισμούς που σημειώνονται από ομάδες κουκουλοφόρων στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με αφορμή και την πυρπόληση τριών τρόλεϊ της ΟΣΥ χτες το βράδυ μπροστά από το Πολυτεχνείο, καταγγέλουν- καταδικάζουν με ανακοίνωση τους οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΟΣΥ ΑΕ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «πρόκειται ασφαλώς για ύποπτες ενέργειες που φανερώνουν ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα και ελατήρια. Ωστόσο, το μόνο που επιτυγχάνουν στην πράξη είναι η καταστροφή δημόσιας περιουσίας και η πρόκληση ταλαιπωρίας και εύλογης ανησυχίας στο επιβατικό κοινό».

«Επισημαίνουμε ότι οι τυφλές αυτές βίαιες επιθέσεις δεν στρέφονται μόνο εναντίον των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και κατά της Δημοκρατίας, αφού εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και την απρόσκοπτη κυκλοφορία τους στο δημόσιο χώρο», προσθέτουν.

Να σημειωθεί πως από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΟΣΥ ΑΕ έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την ασφαλή διέλευση των τρόλεϊ και λεωφορείων από την συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης, βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση, αλληλογραφία και συναντήσεις με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών και του δημόσιου χώρου από αντίστοιχα περιστατικά.