Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Διαγωνισμός φωτογραφίας - βίντεο με τίτλο -"ΜΕΣΑ-"


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος διαγωνισμός φωτογραφίας – βίντεο του ΟΑΣΑ με τίτλο «Μέσα». Σύμφωνα με τον οργανισμό, σκοπός της διοργάνωσης είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να μετακινηθούν μέσα στην πόλη και να δουν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης της Αθήνας (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ) με διαφορετική ματιά και διάθεση, να εμπνευσθούν, και να φωτογραφίσουν ή/και να βιντεοσκοπήσουν στιγμές από την μετακίνησή τους με τα Μέσα αποτυπώνοντας την Αθήνα και τα Μέσα με μία διαφορετική ματιά.
Ο διαγωνισμός, όπως έχουμε γράψει, θα αποτελείται από τρεις κύκλους, ουσιαστικά τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς. Ο πρώτος κύκλος που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, θα διαρκέσει ως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου και έχει θέμα «Κάθε μέρα στα Μέσα».
Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος, καλούνται να ανεβάσουν μία ή περισσότερες φωτογραφίες ή και βίντεο, σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, στο instragram χρησιμοποιώντας το hashtag #oasagr. Οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να ακολουθούν το λογαριασμό του ΟΑΣΑ στο instragram. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν αλλά δεν διαθέτουν λογαριασμό στο instragram, μπορούν να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία τους στη σελίδα του ΟΑΣΑ στο facebook (post to page).
Στον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού θα βραβευτούν συνολικά 27 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα κερδίσουν δώρα στις κατηγορίες ασπρόμαυρη φωτογραφία (9 βραβεία), έγχρωμη Φωτογραφία (9 βραβεία), βίντεο (9 βραβεία). Τα βραβεία θα είναι μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών και θα ανακοινώνονται στο facebook και το instagram.
Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες, ο κάθε συμμετέχων εκχωρεί τα δικαιώματα χρήσης, αναπαραγωγής και προβολής των έργων του στον ΟΑΣΑ.
Το κόστος διοργάνωσης του διαγωνισμού για τον ΟΑΣΑ είναι 19.000 ευρώ, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα δημοσιότητας (παραγωγή αφισών, διάθεση panel κλπ) τα οποία θα επιβαρύνουν ξεχωριστά τον ΟΑΣΑ και τους λοιπούς φορείς (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ).