Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

«Φρένο» στις αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017Να μην ισχύσουν τελικά οι αλλαγές που σχεδιάζονταν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 ή και για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκαν σχετικά, λόγω πίεσης χρόνου θεωρείται αμφίβολο αν θα εφαρμοστούν οι εκπτώσεις τις οποίες είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφων Αλεξιάδης, οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.
Πηγή της Καραγιώργη Σερβίας ανέφερε ότι «θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές».
Το θέμα των αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης, που προβλέπει την ανακατανομή των ποσών επιδότησης ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιου νομού, θα ξεκαθαρίσει εντός των επομένων ημερών. «Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν» , ανέφερε η ίδια πηγή.
Σχετικά με το αίτημα διαφόρων φορέων για κατάργηση ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων ( από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν. Συμπλήρωσε όμως ότι σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα, οι έμμεσοι φόροι να μειώνονται.